Bekkenfysiotherapie grave, fysiotherapie grave, bevallen graven, herstel bevalling grave, zwangerschap grave, herstel zwangerschap grave, fysiotherapeut grave, bewegen bekkenfysiotherapie grave, bewegen grave, eerste consult bekkentherapie grave,

De bekkenfysiotherapeut in onze praktijk biedt vanaf 6 weken na de bevalling een check-up aan. De bedoeling hiervan is dat de bekkenfysiotherapeut vrouwen wil adviseren en informeren over een zo optimaal mogelijk herstel. Er wordt een intake gedaan met een bijbehorend onderzoek waarbij de bekkenbodem een belangrijk onderdeel is. Zo kun je met behulp van bekkenfysiotherapie; gerichte adviezen en oefeningen in ieder geval verantwoord gaan herstellen en je sport hervatten.

Het eerste consult voor bekkenfysiotherapie zal gericht zijn op het inventariseren van de volgende veranderingen die mogelijk zijn opgetreden op gebied van :

  • Plassen, urine verlies, ontlastingsproblematiek.
  • Verzakkingsklachten / zwaar gevoel
  • Gemeenschapsklachten
  • Pijnklachten bekken- en/of buikgebied
  • Pijn in en rondom het litteken

Vervolgens zal er een onderzoek gedaan worden naar de functie van de bekkenbodem en mate van een (mogelijke) verzakking. Tijdens dit inwendig onderzoek wordt je uitgelegd hoe de bekkenbodem werkt en word aangegeven hoe je de bekkenbodem kunt trainen. Tevens vindt er een onderzoek plaats naar de mobiliteit en stabiliteit van bekken/lage rug. Ook vindt onderzoek plaats naar eventueel aanwezige diastase.
Als iemand in staat is om de bekkenbodem goed aan te spannen en te gebruiken in de dagelijkse activiteiten, dan worden de adviezen voor hervatten of starten met sporten gegeven.

Klachten ten gevolge van zwangerschap en bevalling

  1. Verzakkingsklachten. Een verzakking van blaas, baarmoeder of endeldarm kan ontstaan tijdens de zwangerschap en/of tijdens de bevalling
  2. Urine incontinentie (ongewild urineverlies)
  3. Anale sfincter schade (anale sluitspier
  4. Fecale incontinentie (ontlastingsverlies)
  5. Overactieve bekkenbodem (teveel spanning van de bekkenbodemspieren)
  6. Onderactieve bekkenbodem (te weinig spierspanning of ondersteuning)
  7. Seksuele problematiek (geen activiteit voelen van de bekkenbodem of juist pijnklachten bij gemeenschap)

Je kunt bij ons terecht na de reguliere nacontrole door verloskundige of gynaecoloog. Er is geen verwijzing nodig. De intake en het onderzoek/behandeling zullen één uur in beslag nemen. Hiervoor worden twee behandelingen bekkenfysiotherapie gerekend. Ben je aanvullend verzekerd voor fysiotherapie dan zullen deze uit je aanvullende verzekering bekostigd worden. Ben je niet aanvullend verzekerd dan zullen hiervoor de tarieven gelden zoals vermeld op de website: tarief intake en onderzoek na screening of verwijzing plus tarief zitting bekkenfysiotherapie.

Als er voor de zes weken al klachten zijn kun je eerder een afspraak maken.

 

About the author